Search your Topic HERE....

Loading...

Sunday, May 13, 2012

Problems on Number Series

9 comments

sponsored links

<< Read Shortcut Rules Here

1.     1, 10, 19, 28, 37, 46, _
a.      40
b.     42
c.      55
d.     54
e.      86


2.     5, 2, _, 8, 12.5
a.      1
b.     4.5
c.      2.5
d.     1.5
e.      55

3.     35, 24, 15, 8, _
a.      1
b.     2
c.      3
d.     4
e.      65

4.     6, 9, 14, 21, _
a.      28
b.     30
c.      256
d.     384
e.      568

5.     2, 5, 10, 17, 26, _
a.      36
b.     35
c.      37
d.     39
e.      69

6.     1, 18, 52, _, 171
a.      104
b.     106
c.      103
d.     105
e.      108

7.     3, 9, 21, _, 93
a.      54
b.     83
c.      69
d.     45
e.      88

8.     5, 13, 25, 41, 61, _
a.      78
b.     85
c.      75
d.     88

9.     2, 12, 30, 56, 90, _
a.      121
b.     132
c.      110
d.     144
e.      578
10. 3, 8, 18, 23, 33, _, 48
a.      37
b.     38
c.      39
d.     43
e.      56

11. 2, 6, 12, 20, 30, _
a.      40
b.     42
c.      44
d.     45
e.      48

12. 2, 10, 26, 50, _
a.      74
b.     76
c.      82
d.     80
e.      89

13. 2, 12, 36, 80, 150, _
a.      236
b.     250
c.      252
d.     265
e.      256

14. 3, _, 15, 24, 35, 48
a.      4
b.     5
c.      6
d.     7
e.      8

15. 9, 15, 23, 33, _, 59
a.      44
b.     45
c.      46
d.     49
e.      41

16. 6, _, 62, 123, 214, 341
a.      11
b.     25
c.      36
d.     47
e.      55

17. 6, 20, 42, 72, _, 156
a.      100
b.     110
c.      90
d.     121
e.      133

18. 5, 11, 19, 29, _ ,55
a.      41
b.     43
c.      45
d.     39
e.      40

19. 3, 11, 27, 51, _, 123
a.      81
b.     83
c.      102
d.     87
e.      101

20. 2, 10, 30, 68, 130, _
a.      150
b.     196
c.      222
d.     210
e.      196

21. 4, 12, 36, 108, _
a.      304
b.     144
c.      216
d.     324
e.      330

22. _, 6, 30, 120, 360, 720
a.      0
b.     1
c.      2
d.     3
e.      4

23. 5, 25, 100, 300, 600, _
a.      1200
b.     900
c.      600
d.     1000
e.      1200

24. 4, _, 5, 24, 6, 35, 7
a.      9
b.     19
c.      15
d.     16
e.      11

25. 13, 18, 14, 15, 16, 13, 19, _
a.      21
b.     11
c.      12
d.     10
e.      13

26. 1, 1, 8, 9, 27, _
a.      9
b.     12
c.      15
d.     25
e.      36

27. 2, 3, 8, _, 154
a.      9
b.     17
c.      31
d.     64
e.      48

28. 2, 5, 17, _ ,359
a.      95
b.     129
c.      171
d.     71
e.      82

29.  256, 127, 62, _, 12
a.      27
b.     29
c.      28
d.     31
e.      35

30. 4, 18, _, 100, 180, 294
a.      32
b.     36
c.      40
d.     44
e.      48 

Key

1.       C
2.      B
3.       C
4.       B
5.       C
6.       C
7.       D
8.       B
9.       B
10.   B
11.   B
12.   C
13.   C
14.   E
15.   B
16.   B
17.   B
18.   A
19.   B
20.   C
21.   D
22.   B
23.   C
24.   C
25.   C
26.   D
27.   C
28.   D
29.   B
30.   E


                           Liked this Post??? Check more HERE 



9 comments:

  1. Shouldnt the first term of second question be 0.5 instead of 5?

    ReplyDelete
  2. please please please post the solutions

    ReplyDelete
  3. Thankx a lot ....plz explain problem 30...cant find

    ReplyDelete
  4. its very useful... but could u please explain the problems 25- 30

    ReplyDelete
  5. its really very helpful... but could u please explain the problems 25 - 30

    ReplyDelete
  6. Please post the solution with explanation

    ReplyDelete
  7. Q6 answer is the difference between 1st 2 no.is 17 then the difference between 2nd &3rd is 34 I.e multiple of 17 then the difference is 51(17*3) so answer is 52+51=103

    ReplyDelete
  8. question no.13.can u explain it?i cant understand.

    ReplyDelete

Dear Friends... We are little busy in making Study Materials. We are not getting enough time to respond our readers' queries. We will try our best to answer your query. Please don't think otherwise if we are unable to respond. After all we feel our materials are more important to you than our answers. Hope you understand... Good Day :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...