Search your Topic HERE....

August 10, 2015

Solutions for Reasoning Practice Test (IBPS)

Leave a Comment

sponsored links

Friends, here are the solutions for the post Reasoning Practice Test for IBPS Bank Exams. Please check the post from here and try to solve it on your own before checking these solutions. All the Best :)

1. As Suraj is ahead of Ghana by eight ranks, there are seven per-sons between Suraj and Ghana. Hence, Virat is eight ranks be-hind Ghana by which his rank is 33rd in the class. Hence, I is sufficient.
Statement II does not indicate the position of Virat.
Ans: 1

2. By combining both the statements it is clear that E and Q are the only two daughters of Y. Hence, both the statements are required.
Ans: 5

3. From Statement II, "late" is the only common word which is indicated by "De". Hence, only II is sufficient.
Ans: 2

4. From Statement I, R >P. Hence, R is the heaviest. From S statement II, R is the heaviest person. Hence, either I or II is sufficient.
Ans: 3

5. It cannot be determined as only the direction is given but distance between A and M as well as that of between Z and M is not given. Hence, neither I nor II is sufficient.
Ans: 4

6.
As all the given statements are affirmative, there is a possibility of "some Rats are Tiles". Hence, both the conclusions form a complementary pair.
Answer is "Only III with either I or II" follows.
Ans: 3

7.
As all the given statements are affirmative, there is a possibility of "All cots are bats". Hence, both the conclusions form a complementary pair. Answer is "Only III with Either I or II" follows.
Ans: 3

8.
Clearly, only II and III conclusion are valid
Ans: 2

9.
"No roof is wall" is a valid conclusion as the statement given is "No wall is roof". No pen is door is also valid. Hence, conclusion II and III follow.
Ans: 2

10.
Clearly, both I and II conclusions are valid. All sockets can be switches. Hence, conclusion III is not valid.
Ans: 1


(11-15) By comparing

11. (a) (b) & (d) WORK = kat
Ans: 4

12. (b) & (d) EXCELLENT = mat
Ans: 3

13. (a) & (c) MONEY = lat
Ans: 1

14. (d) RESULTS = Either zat or da
Ans: 3

15. (b) PRODUCTIVE = Either ta or pat. Hence, cannot be determined.
Ans: 5 

sponsored links

0 Responses:

Post a Comment