Search your Topic HERE....

March 08, 2016


Leave a Comment

sponsored links


1. April 23 is a yearly event as
Ans: World Book Day

2. Vienna is the capital city of which country?
Ans: Austria

3. The Ministry of Petroleum and Natural Gas (MoPNG) setup Indian Institute of Petroleum and Energy in ?
Ans: Visakhapatnam, Andhra Pradesh

4. India's 1st Railway university come up in ?
Ans: Vadodara, Gujarat

5. Sanjay Gandhi national park situated in ?
Ans: Mumbai, Maharashtra

6. PM Narendra Modi launched Shyama Prasad Mukherji Rurban Mission in Dongargad in the state of ?
Ans: Chhattisgarh

7. India's 1st Aviation Park come up in ?
Ans: Gujarat

8. Make in India week attended by the prime ministers of??
Ans: Sweden and Finland

9. Bharat Parv as a part of Republic Day Celebrations in the lawns of?
Ans: Red Fort, Delhi

10. Focal Theme country of the International Kolkata Book Fair??
Ans: Bolivia

11. As per UN report in July 2015, India surpass china to become world's most populous nation by the year?
Ans: 2022

12. Country's first anti-diabetic ayurvedic drug designed for Type-2 diabetes mellitus launched by ?
Ans: Council for Scientific and Industrial Research

13. Which capital city tops tops in Swachh Bharat Ranking?
Ans: Bengaluru

14. A 108 foot tall idol of Lord Rishabhdev, the highest Jain idol in the world, is being carved from a single stone in Mangi Tungi hills, which is situated in?
Ans: (Maharashtra) Nashik

15. Reliance Group Chairman Anil Ambani announced the establishment of Dhirubhai Ambani Centre for Innovation and Research in Aerospace in?
Ans: Bengaluru.

16. Tropical cyclone Winston hit the South Pacific island nation of ??
Ans: Fiji.

17. United States International Trade commision has recently initiated antidumping investigation into certain category of tyres imported from which of the 2 countries?
Ans: India and Sri Lanka

18. From the given option, which state is not under the Seven Sister States??

19. Christiana Lagarde reappointed as Managing Director of which organization?
Ans: IMF

20. Kwangmyongsong-4 is an earth observation satellite launched by ??
Ans: North Korea

21. Former Jammu and Kashmir Governor Jagmohan has been named for Padma Vibhushan in which field?
Ans: Public Affairs.

22. SS Tarapore died recently was a ?
Ans: Former Deputy Governor of RBI

23. Umberto Eco, a novelist died recently is from which country?
Ans: Italy

24. Sachin Tendulkar's autobiography, Playing It My Way created the Limca Book of world records by selling how many number of copies?
Ans: 1,50,289

25. Womens Singles winner of Austrlian Open?
Ans: Angelique Kerber

26. Anup Kumar and Tejasvini Bai related to which sport?
Ans: Kabaddi

27. National School Athletic Championship 2015-16?
Ans: Kerala

28. 36th national chess team champion 2016 ?
Ans: Indian Railways

29. Brendon McCullum in his 101st test match scored fastest century against which team?
Ans: Australia

30. Mumbai teenager Pranav Dhanawade scored record 1009 runs in how many balls?
Ans: 323 balls.

Shared by

Read Evening Shift Questions from here

sponsored links

0 Responses:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...