Search your Topic HERE....

October 26, 2013

Reviews and Questions Asked in IBPS PO Online Exam held on 26-10-2013 - Morning Shift

sponsored links

Friends.. here are the reviews of today's (26th October 2013) IBPS PO Online Exam. 

Overall Review : Almost same as last week's exam. Difficulty level was very high. This time reasoning was bit easier than last time's (ofcourse, it was time consuming as usual). Aptitude was little difficult section.  English was ok. You can clear it with little efforts and concentration. General Awareness and Computer Knowledge sections are easier... most of the questions are as expected. Below are some questions asked in today's IBPS PO Online exam.

Questions Shared by Satya Mishra 

1. Which of the following movie nominated for Oscar Award? (some options given)
2. Who among the following is chairman FMC (Forward Markets Commission) -- Ramesh Abhishek
3. What is the name of food grain scheme of Himanchal Pradesh -- Rajiv Gandhi Ann Yojana
4. Which of the following is the GAAR implementation date?
5. What is the name of new President of Iran -- Hassan Rouhani
6. Who among the following is the new chairman of SBI -- Arundhati Bhattacharya
7. Who among the following is the new chairman of AADHAR?
8. Fullform of NOFHC -- Non Operative Financial Holding Company
9. Indis’s place in global competitive list by WEF?
10. Which of the following Bank open 15000 branches -- SBI
11. Which of the following country in BRICS?
12. Rajiv Gandhi Sadbhavana Award -- Amjad Ali Khan
13. Which of the following is the population growth rate (2001-2011) -  17.64%
14. One question related with MSF.
15. Graphic biography on of whom released by Amar Chitra Katha -- Dhyan Chand
16. Bank rate -- 9%
17. Raghuram Rajan book name -- Fault Lines
18. One question related to INS VIKRANT.
19. Pullea Gopichand related to which game -- Badminton
20. Maharashtra state launches ‘Manodhairya’ scheme for whom -- For rape victims
21. First Women Chief Information Commissioner -- Deepak Sandhu
22. Sundarban located in which state -- West Bengal
23. Best Foreign Language Film at the 86th Academy Awards(From India) -- The Good Road
24. What is the Maximum limit in prority sector by public sector -- 40 %
25. According to MSMED Act 2006,maximum limit in services is 5 crore .what is minimum limit for medium enterprises -- 2 crore

Questions Shared by Jyoti Prakash Khanduri

1) Which of the following movie nominated for Oscar award?
ans - the good road

2) Who among the following is chairman FMC (Forward Markets Commission)?


3) What is the name of food grain scheme of himanchal pradesh?


4) Which of the following is the GAAR implementation date?
ans - 1 jan 2016

5) What is the name of new PM of iran ?
ans -  hasan rohani

6) Who among the following is the new chairman of SBI?
ans- arudhanti bhattacharya

7) Who among the following is the new chairman of AADHAR?


8.)Fullform of NOFHC??

9) Indis’s place in global competitive list by WEF?
ans 56th

10) Which of the following is the population growth rate (2001-2011)?
ans 17.

11) One question related with MSF.
ans - 7 oct 2013 -msf changed 9%

12) Graphic biography on of whom released by amar chitra kotha -Dhyan Chand


13) Bank rate


14) Raghuram Rajan book name.– Fault lines


15) Which of the following Bank open 15000 branches.
ans state bank of india in tamilnaadu

16) Which of the following country in BRICS?

17) Rajiv Gandhi Sadbhavana Award.
ans - sarod wadak amjadali khaan

18) One question related to INS VIKRANT.

19) Pullea Gopichand related to which game?

20) Maharashtra state launches ‘Manodhairya’ scheme for whom? For rape victims

21) What is the Maximum limit in prority sector by public sec? 40 %

22) According to MSMED Act 2006,maximum limit in services is 5 crore
.what is minimum limit for medium enterprises?

23) First women chief information commissioner
ans- deepak sandhu

24) Sundarban located in which state.
ans - west bangaal

25) raghuram rajan ki ek book ka naam?

27) who monitors 5 year plans in india?
ans - yojna aayog

28) which rate not decided by rbi 1 bank rate 2 repo rate 3 msf

29  what is disinvestment?


sponsored links

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...